fbpx

Onko sinullakin ollut kehon tai mielen oireita, joita olet pyrkinyt hoitamaan?

Onko sinullekin apua hakiessasi sanottu “seurataan”, “kyllä se siitä” tai “mmmm”?

Mitä jos oireemme ovatkin olemassa siksi, että selvittäisimme ne loppujen lopuksi itse? Jos katsomme elämäämme neutraalisti ja rehellisen avoimesti analysoiden, voimme huomata, että jokaisessa oireessa on meille vinkkejä ja ohjeita, kuinka elää miellyttävämpää elämää. Niissä on ikäänkuin viesti “kiinnitäpä tähän enemmän huomiota” tai “teepä tämä paremmin”.

On erittäin hyvä konsultoida, eli kysyä mielipiteitä, eri alojen osaajilta, jotta saa mahdollisimman paljon näkemystä omille kokemuksilleen. Näiden kaikkien yhteenvetona näyttää kuitenkin olevan se, että itse on asiat selvitettävä ja toimittava. Oireista ja ongelmista ylipääseminen näyttää siis olevan itsestä kiinni.

Minä olen sitä mieltä, että vain sinä olet oman elämäsi ja kehosi lähin asiantuntija. Kukaan muu ei voi tuntea ja kokea asioita niin kuin juuri sinä tunnet. Tästä syystä kaikki on loppujen lopuksi kiinni itsestä, jos haluat päästä asioissasi eteenpäin.

Mikä olisi se pienin askel mitä voisit tehdä juuri nyt voidaksesi paremmin? Juoda lasillisen vettä? Käydä haukkaamassa raitista ilmaa? Kuunnella fiilistä nostavaa musiikkia? Sitten jatkat näiden asioiden tekemistä ja uusien keksimistä.

Jos et kaikista pienimmästäkin askeleesta huolimatta jaksa enää tehdä yksin, pyydän sydämeni pohjasta, että pyydät apua keneltä tahansa. Se paras ja pyyteettömin apu saattaa tulla yllättävästäkin suunnasta, vaikka postin jakajalta tai kaupan kassalta.

Jaa tämä video kaikille ystävillesi, sillä et voi tietää kuka juuri tätä viestiä tarvitsee.

Toivon siulle mielekästä päivää!

Jarkko 🙂