fbpx

TARINAA MINUSTA

Toimiessani ambulanssissa ensihoitajana tajusin, että ambulanssi on aina myöhässä. Minuutin tai 10, 20, 30, 40, 50 vuotta. Samaan aikaan personal trainerin työssäni huomasin, että saan siinä autettua ihmisiä tekemään valintoja, jotka kenties vähentävät ambulanssin tarvetta. Syntyi mieltä kutkuttava ja monitasoinen kysymys: ”onko pakko soittaa 112?”. Verratessani ambulanssin tilanneita potilaita ja personal trainer asiakkaita tajusin, että joka ikinen valinta, joita teemme koko ajan ohjaa meitä joko miellyttävään tai inhottavaan elämänkokemukseen. Omien valintojeni seurauksena touhutessani 24/7/365 ajoin itseni karille loppuvuodesta 2008 ja pääsin burn out -tilaston täytteeksi. ”Keski-vaikea”, oli lääkärin arvio. Nauroin. Toiminnan miehenä aloitin tutkimusmatkan itseeni, jolle ei loppua näy.

Tällä matkallani olen saanut kokea paljon ja olen saanut oppia paljon. Janoan saada oppia lisää itsestäni ja kaikista tapaamistani ihmisistä. Olen kiitollinen kaikista niistä hetkistä, joissa olen saanut olla läsnä toisten elämäntilanteissa. Käsiini on synnytty ja kuoltu. Olen saanut todistaa palvelemieni ihmisten henkilökohtaista kehittymistä.

Nykyisin jaan aikaani valmentamilleni ihmisille, ja palvelen auttamalla heitä kehittymään tavalla tai toisella paremmiksi versioiksi itsestään. Saan jakaa sitä oppia, jota olen kerännyt satojen ihmisten henkilökohtaisista tapaamisista ja tarinoista, sekä omasta matkastani tähän asti. Uskon elämän läpi jatkuvaan harjoitteluun ja siitä nauttimiseen. Aina voi oivaltaa jotain. Aina voi luoda jotain.

Lähiaikoina on minua kuvailtu näin:

”Katu-uskottavaa henkisyyttä pilke silmäkulmassa”

Uskon, että terve mieli ja keho on leikkisä. Minun juttuni ei ole täydellisen treeniohjelman laatiminen, eikä rasvaprosentin mittaaminen, vaikka ne osana ohjaukseen kuuluvatkin. Minun juttuni on esitellä sinulle sinut sekä toimia keho-asuntosi esittelijänä. Tunnen usein esitteleväni ihmisille heidän kotiaan – huoneita joissa he eivät ole käyneet, tai huoneita, joita he eivät tienneet olevan olemassakaan. Kehosi on mielesi ja tunteidesi näyteikkuna. Kehosi ilmentää sitä mitä sinulle kuuluu.

Aurinkotuulikone

Pidän suunnattomasti sanoilla leikittelystä ja kommunikaatiosta. Aurinkotuulikone on vuosia sitten keksimäni yhdyssana, joka tuntuu hyvältä. Se sisältää minulle rakkaita asioita: aurinkoa, joka merkitsee valoa ja lämmintä lempeyttä, ja tuulta, joka merkitsee uudistumista, uutta tietoa ja muutosta. Tarvittaessa molemmissa on valtavasti myös voimaa. Aurinkotuuli taasen merkitsee arvoituksellisempia ilmiöitä, kuten revontulet. Koneen tehtävä on muuntaa energiaa toiseen muotoon jollakin hyötysuhteella.

Aurinkotuulikone kuvaa sitä muutosvalmennusta, jota teen: auringon valolla ja lämmöllä sekä raikkailla uusilla tuulilla selkeyttä elämään.

Jokainen on joskus saavuttanut jonkun tavoitteen. Sen jälkeen tulee tyhjyys, koska saavutettu tavoite ei enää vie tilaa. Intohimon tunne taasen jatkuu ja tavoitteet ovat merkkipaaluja sille, että olet oikean tunteen polulla. Tavoite on jotain mikä saavutetaan ja sitten asetetaan uusi tavoite. Se on tavoitteen luonne. Intohimo on jotain mitä eletään. Intohimo tunnetaan. Tunne johtaa pysyvään tasapainoon.

Suorittaminen johtaa tyhjyyteen, koska se ei perustu intohimon tunteeseen. Intohimon tunne on sisäsyntyinen ja suorittaminen syntyy ulkopuolelta. Muutosvalmennukseni perustuu sisäisen tunnemaailman tasapainottamiseen oivalluksen kautta. Kehosi ilmentää sitä mitä sinulle kuuluu.

Kun ymmärrät mitä kehosi sinulle kertoo, niin olet oivaltamisen polulla. Silloin on sisäsyntyinen tunne siitä mitä ja miten haluaa tehdä.

Nettivalmennus

Nettivalmennusteni tarkoitus on jakaa kokemustani ja osaamistani muutosvalmennuksesta laajemmin ja helpommin. Jakamalla tietoa ja kokemusta pääsemme nopeammin miellyttävämpään henkilökohtaiseen elämänkokemukseen. Tavoitteenani on auttaa Sinua voimaan paremmin, tavalla tai toisella.

Tervetuloa seuraamaan vastauksiani ja ratkaisujani!

Jarkko 🙂 

”Jos ohjaan viittä ihmistä päivässä, on minulla viisi opettajaa siinä päivässä. Täysi koulupäivä siis”

OTA YHTEYTTÄ

Jarkko Haverinen Oy
Y-tunnus: 2679466-2

jarkko.haverinen@gmail.com
+358 50 540 5294

Jarkko Haverinen Facebookissa Jarkko Haverinen LinkedIn Jarkko Haverinen Instagramissa Jarkko Haverinen YouTubessa

Käy katsomassa uusi Uskomushoitola