fbpx

“Kiitos asiantuntevasta ohjauksesta!”

Ohjelman mukainen treeni harjoittaa kehoa kokonaisvaltaisemmin kuin itse kehitellyt adhoc-rutiinit. Ehkä tärkeintä kaikessa on se, että liikkeet tekee oikein – kehittää kohdelihaksia, eikä riko itseään. Vaikka kuntosaliharjoittelu pyrkisikin kehittämään lihaksia, se, mitä korvien välissä tapahtuu ja miltä siellä tuntuu, on myös tärkeää. Kiitos asiantuntevasta ohjauksesta!

Petri, 45

“Erinomainen kokonaisuus”

Palautekysely Kuntojumpista
1. Avoin palautteesi Kunnon Jumpan sisällöstä ja terveisesi ohjaajalle (ruusut, risut, kehitysehdotukset yms.) Vastaajien määrä: 5

Oikein hyvä ja tarpeellinen. Sopivasti keskitytään työkykyyn.

Torstaiaamun Kunnon Jumppa-tunnit ovat olleet koko kauden erinomainen kokonaisuus. Olemme perehtyneet aivan uudenlaisiin tapoihin ylläpitää ja lisätä lihaskuntoa sekä löytäneet kokonaan uusia lihasryhmiä. Jarkko ei ole hosuja vaan jokaiseen liikesarjaan ja suoritukseen liittyy perustelu siitä, miten ja mitä lihasryhmiä kehitetään. Tiedon avulla voi myös itsenäisesti jatkaa omia liikesarjojaan omissa kuntoilukerroissaan. Erinomainen kokonaisuus. Jos jotain viilausta tarvitaan niin ehkä venyttelyä voisi olla hieman enemmän. KIITOKSET VETÄJÄLLE !

Jarkko huolehtii hyvin, että kaikki tekevät tunnilla liikkeet oikein ja tehokkaasti. Lisäksi hän ottaa erinomaisesti huomioon tunnille osallistujien eri fyysisen kunnon tasot sekä erilaiset sairaudet, mitkä vaikuttavat tunnilla osallistumiseen.

Erityisen hyvää on ohjaajan huolehtiminen siitä, että liikkeet tehdään oikein ja hyvä, että hän kertoo eri lihasten sijainnista, ominaisuuksista, vaikutuksesta.

Erittäin hyvä jumppa! Heti aamusta on hyvä aloittaa lämmittelyillä ja nostaa sykettä rauhallisesti, mutta kuitenkin kunnon hikeen asti. Lopussa vielä loppuvenyttelyt. Parasta on että liikkeitä ja asentoja korjataan ja käydään läpi mikä tarkoitus ja vaikutus kullakin on. Erilaiset krempat yms. otetaan huomioon yksilöllisesti. Suosittelen lämpimästi!

“Suosittelen lämpimästi!”

Tapaaminen Jarkon kanssa toteutettiin pyynnöstäni Lahdessa. Tapaamisen alkuun käytiin läpi lyhyesti taustatietojani, liikuntatottumuksiani sekä toiveitani tapaamisen suhteen. Jarkko ohjasi minulle oikeanlaista tapaa tehdä lihaskuntoliikkeitä. Kuvasimme kuntosalilla ohjeet jokaista liikettä varten, jotta niihin on helppo palata myöhemmin. Videot ovat osoittautuneet hyödylliseksi tavaksi tarkistaa liikkeiden teon oikeellisuus. Videolla Jarkko kertaa vielä ohjeet liikkeen tekemiseen. Suurin oivallukseni tapaamisella oli se, ettei minun välttämättä kiireisen arjen keskellä tarvitse lähteä kuntosalille, vaan kaikki liikkeet voi tehdä kotona. Ymmärsin myös, että liikkeitä tehdessä on todella keskityttävä oikeanlaiseen tekniikkaan suorittamisen sijaan. Jarkko oli tapaamisella ammattitaitoinen, perehtyvä, positiivinen ja oivaltava sen suhteen, mitä tarvitsin liikuntaharrastukseni tueksi. Suosittelen lämpimästi! Kiitos!

Elina 34v.

“Muutosten täytyy lähteä itsestä, jotta niistä tulee pysyviä!”

Olen tutustunut Jarkkoon työnantajani järjestämässä salitreenissä ja parin vuoden hauduttelun jälkeen päätin kysyä häntä PT:kseni. Nyt meillä on vuoden verran yhteistyötä takana ja kyllä on kehitystä tapahtunut!

Alun perin motivaationi treenaamiseen oli saada vedettyä 10 leukaa. Oli myös toinen perin naisellinen syy -halusin näyttää hyvältä bikineissä. Leuanvetotavoite ei ole toistaiseksi tullut täyteen, mutta tämän vuoden aikana olen Jarkon avustuksella oivaltanut ettei se taida edes olla oleellista.

Tapaamme säännöllisen epäsäännöllisesti aina silloin kun tunnen siihen tarvetta ja tämän koen erittäin hyvänä asiana. Minulle sopii itsenäinen treenaaminen, mutta koen tärkeänä Jarkon taustatuen. Saan hyvät ja monipuoliset juuri minulle sopivat treeniohjelmat. Liikkeet käydään aina läpi ja Jarkko varmistaa, että teen ne oikein eikä vain sinne päin.

Treenien lisäksi vuoden aikana on käyty paljon läpi myös ruokavalioasioita. Siihen olen saanut Jarkolta hyviä vinkkejä ja ehdotuksia, mutta kuitenkaan ei ole tullut tunne, että joku painostaisi johonkin “ruokauskontoon”.

Muutosten täytyy lähteä itsestä, jotta niistä tulee pysyviä! Tämä on varmastikin tärkein asia minkä olen vuoden aikana sisäistänyt 🙂

Johanna 39 v.

“Ehdottomasti paras ja luontevin vaihtoehto”

Kiitokset konsultaatiosta Jarkko! Tarkastelin itseäni hiukan kriittisemmin ja totesin että kaunistelin. Paljon enemmän oli sellaista mitä en tee, vaikka niin sanoin, joten täytynee venyä hiukan enemmän tällä saralla. Hauskaa toi roikkumisjuttu kun sai juuri kuulla että oikeanpuolen lihaskireys vetää ryhtini hiukan kieroon ja eihän se sovi. Sekin jäi vielä mainitsematta, että koska olet mielestäni IHAILTAVAN MONIPUOLINEN ja AVARAKATSEINEN sekä HUUMORILLA höystetty, niin olit ehdottomasti PARAS ja LUONTEVIN vaihtoehto (tuo oli ehkä pohjoismaiseen makuun hiukan imelää, mut mä syön myös hunajaa) ohjaamaan oikeaan suuntaan.

Kuulemisiin ja KIITOS!

Maria 51 v.

“Suosittelen lämpimästi Jarkon huomaan uskoutumista”

Yli kahdeksan vuoden matka Jarkon kanssa on ollut erittäin antoisa. En olisi ikinä uskonut käyväni kuntosalilla jopa kaksi kertaa viikossa. Minusta normaalin hyötyliikunnan piti riittää. Pitkän kokemukseni tuloksena voin kuitenkin todeta, että Jarkon ohjauksessa kuntosali pitää laiskemmankin liikkujan kunnossa ja sitäpaisi salilla käynti on kivaa. Erityisesti Jarkon monipuolinen koulutus ja kokemus näkyy ja tuntuu treeneissä – ei liikaa, mutta ei myöskään liian vähän. Kehonlukutaito treenerille on valtava etu. Suosittelen lämpimästi Jarkon huomaan uskoutumista.

Satu 73 v.

“Helposti lähestyttävältä tuntuva mystisen symppis tyyppi”

Elämänkoulun myötä olen oppinut itsekkäämmäksi ja otan omaa aikaa kuntoiluun +-10h/ vko. Tykkään liikkua mieluummin porukassa, ohjatusti ja tehokkaasti, kuin yksin ja siksipä viikoittain vierähtää useampi tunti Finnbodylla. Käyn tunneilla crossfitistä-joogaan ja kaikkea siltä väliltä.

Personal traineria minulla ei ole ollut koskaan ja intuitio ohjasi nykäisemään Jarkkoa hihasta Finnbodylla. Ajatus, että PT tarjoilisi täsmäohjeita juuri minulle yksilönä, millä tasolla ei ryhmässä treenatessa ohjaajat pysty ja ehdi paneutua.

5 PT tapaamista takana, viikon/2 viikon välein, joista joka kerrasta olen niin onnellinen. Mukaani on joka tapaamisesta tarttunut Jarkon loistavia ohjeita hyvinvointiani ohjaamaan ja jotain uutta. Niitä yritän juurruttaa takaraivooni kehittäen liikkumistani.

PT Jarkko Haverinen sinä superammattilainen, heti alusta tutulta ja niin helposti lähestyttävältä tuntuva mystinen symppis tyyppi, matkamme jatkuu. Elämäni parhaimpia kohtaamisia.

Terve, hyvinvoiva ja liikkuva sitä haluan olla ja uusia eväitä näihin tavoitteisiin keräillä läpi elämän. Nämä tavoitteet eivät ole itsestäänselvyyksiä, niiden eteen on tehtävä töitä. PT ammattilainen rinnalle kulkemaan tasoittaa takuuvarmasti tietä. Suosittelen.

Taija 39v onnellinen äiti,vaimo, yrittäjä.

“Jarkon työ YIT:n työkyvyn ylläpitämiseksi on jatkunut 3 v. – ja jatkuu edelleen”

Jarkko Haverinen on osaava ja monipuolinen personal trainer, joka välittää henkilöstömme toiveista, tavoitteista ja työkyvyn ylläpitämisestä. Hänen avullaan moni henkilöstöstämme on
saavuttanut paremman kunnon ja uuden elämäntavan. Ohjelmat ovat monipuolisia ja vaihtelevasti rakennettu, niin että jokainen suoriutuu niistä oman kunto- ja taitotason mukaan.

Jarkon personal trainer -valmennus on tarjonnut henkilöstölle tietoa, taitoa ja tukea omien liikunta- ja terveystottumustensa muuttamiseksi pysyvästi paremmiksi. Jarkko on onnistunut hyvin yhteisessä tavoitteessamme ja on vaikuttanut henkilöstömme kuntoon, vireyteen, terveyteen ja sitoutumiseen oman kunnon ylläpitämiseksi.

”Jarkon työ YIT:n henkilöstön työkyvyn ylläpitämiseksi on jatkunut 3 v. – ja jatkuu edelleen”

YIT:n henkilöstön puolesta, Sari

Sari Leppä
Palveluvastaava – Service Manager & Travel Coordinator
YIT Oyj , Konsernin tilapalvelut | Corporate Premises Services
PL 36 | P.O Box 36 (Panuntie 11) 00621 Helsinki
Puh | Tel +358 20 433 2041
Mob. +358 40 830 8126
e-mail: sari.leppa@yit.fi
www.yit.fi | www.yitgroup.com

“JARKKO ON AUTTAJA!”

”Hakeuduimme avovaimon kanssa PT-palveluiden piiriin varmaankin samasta syystä kuin sadat ja tuhannet muutkin. Lähestyvä 40 vuoden rajapyykki, huono kunto, vetämätön olo, liikkumattomuus, epäterveellinen ruokavalio, ylipaino… Näitä kaikkia oli ilman ulkopuolista apua ja netin itsehoito-oppaiden avulla pyritty hoitamaan monta monituista kertaa, ilman pysyviä tuloksia ja pysyvää muutosta.

Ensi tapaaminen Jarkko Haverisen kanssa oli mielenkiintoinen, sillä siinä keskityttiin hyvin, hyvin paljon muutoksen henkiseen puoleen. Itse olin hieman epäluuloinen, sillä halusin KONKREETTISIA FYYSISIÄ TOIMIA, joilla elämäntilanne muuttuisi (olenhan miesten mies ? ) Päädyimme kuitenkin palkkaamaan Jarkon, sillä jotain vaikeasti määriteltävän kiinnostavaa miehessä oli, vaikka kuten sanottua olinkin odottanut jotain ”tavallista” huippu-urheilullista valmentajaa joka näyttää että ”tee nuo liikkeet aina silloin ja silloin ja syö tätä aina silloin ja silloin niin puolen vuoden päästä vartalosi on tällainen…” No, ihan niin ei asia toteutunut. Jarkko tosiaan puhui ja kirjoitti paljon tuntemuksista ja ajattelutavoista ja osa tästä vaikutti hieman epämääräiseltä ja kryptiseltä ja olin kyllä sen suhteen hieman varautunut. Ei kai tää oo joku new age –hömppäguru?!

MUTTA tulihan niitä konkreettisia neuvojakin sitten, sekä liikunnan, saleilun että ruokavalion suhteen, joten saatoin keskittyä niihin ja unohtaa höpinät, vai mitä? No, ei ihan. Nimittäin se minkä Jarkko tiesi, mutta me emme, oli se, että TODELLINEN MUUTOS on NIMENOMAAN ja MITÄ SUURIMMASSA MÄÄRIN pään sisällä tapahtuva prosessi ja asteittain joka etapilla jokin Jarkon sanoma, joka oli enää hämärä syrjään viskattu muisto, konkretisoitui ja kirkastui täysin.

En voi tarpeeksi painottaa miten kummalliselta tuntui että kaikki mitä Jarkko sanoi, toteutui. Puhun nyt siis niistä henkisyysasioista, joiden suhteen olin varsin skeptinen. Sillä muutos, jos sen oikeasti haluaa toteuttaa, on kokonaisvaltainen, eli myös päänsisäiset asiat kuuluvat siihen erottamattomasti. Elämänmuutos.

Näin jälkikäteen vähän hirvittääkin ajatus että PT olisi ollut jokin ylä-asteen liikuntamaikka, mutta ollaanpa realisteja. Sillä sehän teitä kiinnostaa, mites läskit ja liikakilot, vai mitä? No, aloittaessani painoin 111 kg ja nyt painan 95 kg (puoli vuotta). Kyllä, tiedän että netistä, iltapäivälehdistä ja erilaisilta laihdutusvalmiste-edustajilta saa laihdutusohjeita, joilla pudottaa vaikka tuplasti tuon ja vaikka nopeammin. Oletan kuitenkin, että ainakin osa teistä lukijoista on niitä kokeillutkin. Kaksi kysymystä:

1. Oliko muutos pysyvä?
2. Onko hyvä olo?

Nimittäin itsestäni tuntuu, että todellakin oli, ja on. Olin pitkään kuunnellut kuinka joku aina puhuu, että pakko päästä liikkumaan säännöllisesti tai vointi huononee, ja toivonut samaa, sillä sehän tarkoittaisi säännöllistä liikuntaa josta vieläpä nauttisi, kun siihenastisessa elämässä kaikenlainen liikunta (joka kuitenkin on melko välttämätöntä) oli ollut aika vastenmielistä. No, tässä ollaan, säännöllisesti liikkuvana, mitä en ihan oikeasti olisi koskaan itsestäni uskonut, vaikka totta kai tällaiseen ”projektiin” pyrkii sitoutumaan, kun on rahastakin kuitenkin kyse. Mutta elämä ilman liikuntaa tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta nykyisin. Ja ennen kaikkea muutos on käynyt luonnollisesti, mutta ilman tuon henkisen puolen huomioon ottamista, jota Jarkko melkoisesti painottaa, tiedän että tämä ei olisi onnistunut. Jarkko nimittäin auttaa ajatusmaailman uudistamisessa, mistään aivopesusta ei kuitenkaan ole kyse 🙂

Entä hyvä olo? Itselläni on. Yhtenä esimerkkinä voisin mainita etten esimerkiksi koe tarvitsevani alkoholia nykyisin lainkaan. En siis ole ollut mikään ongelmakäyttäjä koskaan, mutta en vain tarvitse sitä. Jos kysyn itseltäni: voinko parantaa alkoholilla nykyistä vointiani, vastaus on että tuskinpa vain. Tämä ei siis vaatinut mitään lopettamispäätöstä, vaan alkoholi on vain jäänyt, ikään kuin luonnostaan. Ei ole tarvetta. On muita tapoja rentoutua, ja vaalia hyvää oloa (se on yksi Jarkon teeseistä, oman kehon kuuntelu ja hyvän olon vaaliminen. Kun kroppa ja pää voivat hyvin, on ulkomuoto sen mukainen, siis ei sairas tai liikalihava yms.) Jokin PT-yritys mainosti itseään sillä että ”ensimmäisiä treenejä ei unohda koskaan”, tässä mennään todellakin aika kaukana siitä, oksentaminen ei ole kuitenkaan kovin kivaa.

Noista kiloista vielä. Vielä olisi 20 kg pudotus jäljellä tavoitepainoon, ja paino on tovin ollut jumittuneena tuonne 95 kg tienoille, mutta en stressaa sillä tiedän, TIEDÄN onnistuvani. Se tulee, omaa aikaansa, itse aion jatkaa kehoni kuuntelua ja hyvin voimista. Koen saaneeni samassa paketissa liikunnanohjaajan, ravintoterapeutin ja psykologin avun, sillä JARKKO ON AUTTAJA! Ihminen joka kuuntelee, puhuu, neuvoo, välittää, auttaa. Jos muutosta vain haluaa.

Mikäli jostakusta tuntuu, että kuulostaa aika ruusutarhalta ja pilvilinnoilta, niin ilman muuta tähän on kuulunut rankkojakin aikoja. Koska kun kaikki elimistön myrkyt ja väsymys ja ulkoiset kuormitukset on kuorittu pois, niin kaiken tuon paskan alta paljastuu oma minä. Tiedän, että monet laillani eivät ole tavanneet omaa itseään pitkään pitkään aikaan, vuosikausiin, vuosikymmeniin, yhteys omaan itseen on hautautunut kaikkien paineiden ja huonovointisuutta lisäävien elintapojen alle. Ja… voihan se olla pieni kriisi tavata se henkilö pitkästä aikaa ? Itse kuitenkin koen että se on mitä suurimmassa määrin sen arvoista, ja kulunut puolivuotinen on ollut yksi antoisimmista asioista elämässä koskaan. Lisäyksenä voisin sanoa, että hakeuduimme tähän PT-juttuun yhdessä avovaimoni kanssa, ja parisuhde voi paremmin kuin koskaan, paremmin kuin mikään parisuhteeni koskaan.

Vielä pari sanaa ruuasta. Aika luomupohjalla Jarkon kanssa mennään, ja luomuhan tulee sanoista luonnon mukainen. Muuta en voi sanoa kuin että hyvin voin, ja kaikki ne pitsat, hampparit ja suklaat on saatavilla myös luomuna. Mutta ei siitä sen enempää, kertokoon Jarkko sinulle sitten enemmän.

Uskalla! Suosittelen!

-Mies, 36 vuotta”

“Asiakkaaseen keskityttiin aidosti”

“PT valmennus 3 tapaamisen osalta oli mielestäni asiantuntevaa ja asiakkaaseen keskityttiin aidosti. Oman lajiini hain PT valmennuksen kautta lisää voimaa, kestävyyttä ja uusia näkemyksiä jotka tukisivat omaa lajitreeniäni.

Hyvää Jarkon valmennuksessa oli erittäin selkeästi tekniikoiden läpi käyminen ja esimerkit miten ne tehdään. Jarkon opetus oli konkreettista ja ammattitaitoista. Tätä kautta sain uusia ideoita treenata eri liikkeillä ja varsinkin niitä oikealla tavalla tekemällä. Voin suositella samaa tai pidempää PT valmennusta eri lajitreenien harrastajille.

terv. Tommi 40

“Ihan mahtava kokemus!”

Lyhyestä virsi kaunis: kiitos. 4 kuukauden matka kanssasi oli avartava, opettava ja itselleni merkittävä. Vaikka painoa ei lähtenyt kymmeniä kiloja kuten alussa uumoilin, on itselläni silti onnistumisen tunne enkä kadu tätä projektia miltään osin. Annoit minulle loistavat suunnat ja kompassin, jolla voin jatkaa matkaani ja etsintääni kohti terveellistä elämää ja hyvää oloa niin sisältä kuin ulkoa. Ihan mahtava kokemus! Kiitos sinulle Jarkko ja toivon, että vielä nähdään!

Tiia

“Todella ihmisläheinen ja ammattitaitoinen”

Akram 24v vapaaottelija:
Olen tehnyt yhteistyötä Jarkon kanssa kuusi kuukautta. Kuudessa kuukaudessa olen Jarkon kanssa toteuttanut tavoitteeni saada enemmän lihasmassaa ja voimaa harjoittelusta. Jarkko on todella ihmisläheinen ja ammattitaitoinen personal traineri. Suosittelen hartaasti kaikkia personal traineristä kiinostuneita tekemään yhteistyötä Jarkon kanssa.

“Enpä osannut aavistaa minkälaiselle retkelle itseeni lähdin”

Matka Jarkon kanssa,
Olen 52-vuotias, jonkin verran liikuntaa harrastanut nainen. Omatoiminen kuntosalilla treenaaminen alkoi maistua puulta ja polkea paikallaan, tuntui ,että tuloksia ei näy missään. Törmäsin salilla erääseen Camillaan, joka kertoi kuinka treenaus muuttui mielekkääksi, kun siinä oli mukana personal trainer, siis Jarkko 🙂 Innostuin, vaan enpä osannut aavistaa minkälaiselle retkelle itseeni lähdin, kun Jarkon pestasin traineriksi…tai Raineriksi, kuten töissä vinoilivat. Jarkko käväisi työpaikallani ja näki missä ja miten teen töitä ja oivalsi heti mitä lihaksia minun erityisesti pitäisi vahvistaa . Tehtiin ohjelma, juteltiin ravinnosta ja järkevästä syömisestä, treenailtiin yhdessä kerran viikossa ja tutustuttiin paremmin.

Sain huomata ,että Jarkko treenautti lihasten lisäksi myös päätäni ja ajatteluani… löytyi tunnelukkoja, ja muuta oravanpyörässä pyörivää ajattelua, joka ei johtanut mihinkään. Jarkko ei koskaan hermostunut ja osasi hienosti katkaista oravanpyörät sekä antaa uusia työkaluja työstää vaikeitakin asioita. On myös mahtava huomata ja tuntea työssään kuinka lihakset ovat kehittyneet ja hartiasäryt ovat historiaa.

Kaiken kaikkiaan ihan mahtava vuosi. Kiitos Jarkko. Joka kerta kun olen salilla kuulen mielessäni sinun kommentit…lapaluut alas…vatsa tiukkana…lantio eteen….:)

Suosittelen lämpimästi !
-Saija-

“En vaihtaisi kokemusta mihinkään vastaavaan”

Olen 25-vuotias ja aloitin 9 kuukauden mittaisen taipaleeni personal trainer Jarkko Haverisen kanssa Helmikuussa 2014. Olin aloittanut elämäntapamuutoksen 2013 ja tiputtanut painoa noin 10kg ennen tapaamistani Jarkon kanssa. Paino oli kuitenkin pysynyt samana useita kuukausia, jonka takia koin tarpeelliseksi kääntyä personal trainerin puoleen. Otin yhteyttä kovamethodiin, josta Jarkko valikoitui minun pt:kseni.

Ensitapaamisella kartoitimme tarpeen. Sovimme, että pidempiaikainen jakso olisi minulle paras, jotta saisin taas treenit rullaamaan rutiininomaisesti.

Harjoitukset, joita teimme sopivat kenelle tahansa. Koko vartaloa kuormittavia liikkeitä, jotka paransivat keskivartalon hallintaani, sekä ryhtiäni nopeasti. Huomasin kuitenkin jo muutaman kerran jälkeen, että kova treeni ja vuonna 2011 paniikkikohtauksiin määrätty ssri-lääke eivät sopineet yhteen. Silmäni olivat arat valolle ja urheilusta erittyvä serotoniini pääsi kasvamaan liian suureksi. Päätinkin lopettaa lääkkeet lääkärin ohjeiden mukaan ja Jarkon tsemppauksella. Tämä on ollut tekemistäni päätöksistä elämäni aikana yksi parhaista. Seuraavat kuukaudet olivatkin yhtä vuoristorataa mielialojen puolesta, mutta pitkäjänteisyydellä ja tsempillä sain tilanteen tasaisemmaksi. Välillä treenin lomassa itkin, välillä loistin. Jarkko jaksoi silti äärimmäisen hienosti tunteenpurkauksiani ja keskittyikin usein mentaalipuolen valmennukseen treenin ohessa.

Jarkko on loistava pt. Hän on ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä. Hän osaa neuvoa liikkeet ymmärrettävästi ja kertoa miksi mikäkin liike tehdään niinkuin tehdään. Koen, että oli onni, että sain juuri Jarkon personal trainerikseni ja sain lääkitykseni pois. En usko, että olisin uskaltanut yksin lopettaa lääkitystä, vaikka olin kokenut jo pitkään, että en sitä enää tarvitse.

Millaisia tuloksia saimme tuona aikana? Painoa on pudonnut Helmikuusta 4kiloa. Tärkein onnistuminen onkin ollut kuvassa näkyvä muutos. Ryhti on parempi, olo on parempi ja osaan treenata tehokkaammin kuin ennen. Senttejä kropasta lähti: lantiolta 6cm, vyötäröltä 3cm, pyllystä 5cm, reisistä 2cm, rinnanympärys 3cm.

Kokonaisuutena olen enemmän kuin tyytyväinen menneeseen yhdeksään kuukauteen. Tästä pystyn jatkamaan elämää elimistöni puhtaampana ja mieleni virkeämpänä.

En vaihtaisi kokemusta mihinkään vastaavaan.

– Edla

“Verenpainelääkitys jäi pois”

Liisa Ihmemaassa

Sysäys kunnonkohennusprojektille tuli joskus neljä vuotta sitten fysioterapeutin vastaanotolla, jonne olin joutunut selkävaivojen takia. Siellä kävi enemmän kuin selväksi, että keskivartalon lihaskunto oli päässyt rapistumaan pahemman kerran. Asialle piti tehdä jotain, mutta mitä. Aikani pähkäiltyäni päädyin kuntosaliharjoitteluun , mutta ilmiselvää oli, että yksin en siellä pääsisi puusta pitkään, vaan tulisin tarvitsemaan ohjausta. Nettia surffaamalla kodin läheltä löytyi pieni sali ja salilta sattuman kaupalla personal trainer Jarkko. Liisa Ihmemaassa -fiiliksillä menin ensimmäiseen tapaamiseen ja kyllähän sama tunne oli vallitseva olotila ensimmäiset viikot. Ei ollut käsitystä oikein mistään: ei siitä, millaisia laitteita ja välineitä salilla on, mitä siellä tehdään ja puhumattakaan siitä, mikä personal trainerin rooli ja tehtävä käytännössä on. Sanalla sanoen täysin ummikkona uskaltauduin ottamaan kolmen kuukauden sopimuksen ikään kuin koeajalla ja ajatuksella, että siitä kyllä selviän, vaikka hammasta purren, jos jostain syystä homma ei toimisi.

Kaikki sujui kuitenkin paremmin kuin olin uskaltanut toivoa. Jarkko osasi ohjata tällaisen tumpeloaloittelijan oikeille raiteille ja viedä harjoittelua sopivan progressiivisesti tiukempaan suuntaan, mutta toisaalta niin, ettei tekeminen käynyt ylivoimaiseksi ja liian haastavaksi. Kunto alkoi kohota pikkuhiljaa ja paino tippua hitaasti, mutta varmasti – ja sehän lisäsi motivaatiota. Ohjelmaan kuului kaksi salilla käyntiä viikossa, toinen Jarkon ohjauksessa, toinen yksin. Lisäksi lähes päivittäiset kävelylenkit täydensivät viikko-ohjelman. Ruokavaliota rukattiin pienillä muutoksilla: lisättiin välipaloja, vaalea leipä ja makeat pullat jäivät entistäkin vähemmälle.

Koko projektin päätarkoituksena oli lihaskunnon kohennus, mutta seurauksena oli paljon muutakin positiivista: paino putosi vähän kuin vahingossa, liikkuvuus ja notkeus lisääntyivät, henki alkoi kulkea paremmin, jaksoi enemmän, verenpainelääkitys jäi pois.

Loppujen lopuksi olin Jarkon ohjauksessa runsaan vuoden. Tuloksia tuli, tekeminen oli kivaa ja siitä jäi hyvä pohja loppuelämän kuntoilulle. Nyt olen ollut ’omavalmennuksessa’ pari vuotta, mutta ilman Jarkon innostavaa ja asiantuntevaa apua alkuvaiheessa homma olisi varmaan loppunut ennen kuin olisi kunnolla alkanut. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen koko kunnonkohennusprojektiin ja liikunta on jäänyt pysyäkseen, muttei ryppyotsaisena pakkopullana, vaan omaa jaksamista ja vointia kuuntelevana arkirutiinina.

Projekti onnistui yli odotusten ja siitä suurkiitos Jarkolle!
Liisa, 61 v.

“He came highly recommended to me by the gym owner”

Testimonial:
Jarkko and I first met 6 years ago in my local gym. He came highly recommended to me by the gym owner and he has always lived up to that and my overall level of fitness today is evidence of that.

Jarkko’s knowledge of the human musculoskeletal system is excellent and has assisted in the training programmes he constantly devises for me. Jarkko has taught me, through regular weekly training to know the techniques and rules which are important for my body which allows me to train alone and at home to suit my schedule as well as maintaining a routine in the gym with him.

Jarkko’s English language training for me was a bonus but above all his professional yet friendly approach to myself and his other clients is what sets him apart from many in his profession. I would have no hesitation in recommending his training services to anyone.

Liz Paavolainen, female, 65 years of age.

“Sun takia sain elämään ihan uuden suunnan”

Moikka! Olin tyytyväinen ohjaamiseesi. Saimme aikaan muutoksia, niin kroppaan kuin mieleenkin. Sun takia sain elämään ihan uuden suunnan. Terveisin Krista

“Henkilönä Jarkko on hyväntuulinen loistokaveri”

Olen kokenut yhteistyön Jarkon kanssa erittäin miellyttäväksi ja samalla myös tuloksekkaaksi. Hänellä on runsaasti ravintoon ja ruokavalioihin liittyvää osaamista, minkä seurauksena oman “elämäntaparemonttini” käynnistykselle voitiin luoda hyvä perusta. Salitreenit Jarkon asiantuntevassa ohjauksessa olivat monipuolisia ja tasaisesti eri lihasryhmiin keskittyviä. Kuntosalien laitteet eivät olleet minulle ennalta tuttuja, joten hänen kanssaan niihin päästiin sujuvasti treeneissä tutustumaan. Tämä tietysti madalsi huomattavasti kynnystä omatoimisiin treeneihin ja salikäynteihin.

Yhteistyön tulokset olivat hyviä; lihasvoima kehittyi ja se oli tietysti omiaan kasvattamaan motivaatiota. Noin runsas vuosi ennen yhteistyömme alkua olin ollut hamstring-leikkauksessa, jossa takareiden tapaturman seurauksena irronnut lihas kiinnitettiin takaisin paikoilleen. Saliharjoitukset Jarkon ohjauksessa edesauttoivat merkittävästi kuntoutumistani – leikkaus ja sen jälkeinen pitkä toipumisaika ovat enää ikäviä muistoja. Raajan lihaskunto ja -voima ovat palautuneet ennalleen – tai tarkkaan ottaen entistä paremmalle tasolle ;-).

Henkilönä Jarkko on hyväntuulinen loistokaveri ja tulin hänen kanssaan erinomaisen hyvin toimeen. Hän on motivoiva ja työssään huolellinen – salilla sarjat tehtiin aina oikein, ja virheellisestä suorituksesta tuli aina heti korjausohje. Pidän erittäin todennäköisenä, että hakeudun jossakin vaiheessa vielä uudelleen hänen ohjaukseensa.

Terveisin Yrjö (65 v.)

“Olen kesästä 2009 alkaen jälleen melonut merellä, myös tuulisissa olosuhteissa, runsaat 1000 km vuodessa, mikä kertoo käden kuntoutumisesta”

Tammikuussa 2009 olin juuri toipunut vasemman olkavarren luunmurtuman korjaamiseksi tehdystä leikkauksesta, missä olkavarrenluu oli vahvistettu titaanilevyllä. Vasemman käden liikeradat olivat tuolloin onnettomat, samoin käden lihasvoima. Tarkoituksena oli saada liikeradat normaaleiksi ja myös käden lihasvoima paremmaksi. Olin käynyt kuntosalilla tätä ennen runsaat 30 vuotta, joten tavallinen kuntosaliharjoittelu oli minulle tuttua. Näin ollen en odottanut mitään 20kg painonpudotusta enkä ollut kiinnostunut eri dieteistä. Toiveenani oli saada uusi, lähinnä käsivarsiin kohdistuva harjoitusohjelma ja päivittää muilta osinvartaloon ja alaraajoihin kohdistuvaan harjoitusohjelmaa.

Harjoitusmenetelmä oli seuraava:
Alkuarvion jälkeen Jarkko laati minulle harjoitusohjelman sekä ohjasi tekemään ohjelmaan kuuluvat harjoitukset oikein. Tämän jälkeen harjoittelin ilman ohjaajaa parin viikon ajan 2-3 kertaa viikossa ja sitten kävimme yhdessä läpi harjoitusliikkeet. Tässä yhteydessä harjoituspainoja voitiin muuttaa, lisätä uusia liikkeitä ja kertoa tuntemuksista eri liikkeitä tehdessä.
Tapaamiskertoja ohjaajan kanssa oli muistaakseni 10. Ohjaus oli mielestäni tehokasta ja tuloksia alkoi näkyä melko pian. Ohjaajana Jarkko oli asiallisen kannustava ja kuunteli tuntemuksiani eri liikkeistä.
Kuntosaliharjoittelun lisäksi hän neuvoi tekemään kotiharjoituksia kuminauhan ja kepin avulla.

Tuloksista voin lyhyesti mainita niiden olleen odotetun mukaiset. Olen kesästä 2009 alkaen jälleen melonut merellä, myös tuulisissa olosuhteissa, runsaat 1000 km vuodessa, mikä kertoo käden kuntoutumisesta.
Olen myös jatkanut kuntosaliharjoittelua omatoimisesti käyttäen hyväkseni Jarkon antamia vinkkejä.

– Arja 65 v.

“Hän taisi nähdä tapauksen vakavuuden”

Aloitin syksyllä 2007 Imperialissa, ylipainoisena ja huonokuntoisena. Lääkärin mielestä olisi korkea aika parantaa elämäntapoja. Imperialissa minut ohjattiin Jarkon treeneihin. Alussa tapasimme viisi kertaa syksyn mittaan. Hän taisi nähdä tapauksen vakavuuden, eikä yrittänyt tehdä minusta Tarzania kolmessa kuukaudessa.

Aloitus oli rauhallinen ja toimiva. Siitä sain kipinän ja minusta tuli jonkinlainen friikki salille. Paino putosi 6-8 kiloa ja olo parani aivan toiseksi.

Vuosien mittaan tapasimme 1-2 kertaa/ v, ja haimme jotain vaihtelua; venyttelyä, renkaita, kahvakuulaa, kotijumppaa (ilman salin varustusta) tai vain tarkistimme aikaisemmin läpikäydyn liikkeen/ harjoituksen puhtautta. Näillä sain vaihtelua harjoitteluun. Myös ruokavaliosta puhuimme ja sain hyviä neuvoja.
Tyypillistä Jarkon tavalle on esim. seuraavat asiat:
– jos joku liike ei tunnu toimivan (ei onnistu), koetetaan jotain muuta, joka antaa saman tehon
– vaihtoehtoja siis löytyy, ei vain muutaman pakonomaisen liikkeen tahkoamista
– salin härvelit eivät ole tärkeintä, muutamalla yksinkertaisella apuvälineellä saa saman tehon ja itse asiassa ihmisen kroppa on ihan riittävä väline lihasvoimankin kehittämiseen
– Jarkko ei puske pinnistämään viimeisen päälle, joskus ehkä voisi vähän puskea enemmän
– leppoisa mielenlaatu

Meillä on tänä syksynä menossa viiden kerran tehokertaus (ja jotain uuttakin):
– vanhojen harjoitusten kertaus ja hionta maksimi tehon ja turvallisuuden eteen
– 65 v: kuntoviikon ohjelma (siinä yhteydessä puhuttiin paljon terveysteoriaakin) venyttelyn ohjelma, koko kroppa
– keskivartalo ja vatsa
– yhteenveto ja evästeet ja kertaus

Näistä kaksi ensimmäistä on ehditty käydä läpi, minulle hyvin sopivin tuloksin ja odotusteni mukaisesti.

Nimimerkki: mattiteppoerkkitauno, 64 v

“Voimme suositella häntä lämpimästi personal trainerina”

Jarkko Haverinen oli personal trainerimme Imperial Health Clubissa vuonna 2010. Hän oli kannustava ja tehokas treenari, joka sai meidät ymmärtämään entistä paremmin, miten tärkeää säännöllinen kuntosaliharjoittelu on. Jäimme kaipaamaan hänen siirryttyään toiseen työpaikkaan. Voimme suositella häntä lämpimästi personal trainerina.

Anna­Liisa Fazer
Fredrik Fazer

Helsinki

“Ei pelkää ottaa vaikeitakaan asioita puheeksi”

PT-kokemus oli kaikinpuolin positiivinen. Itse en ole koskaan ollut ns urheilija ja sain tukea ja “piiskausta” Jarkon ohjauksessa. Jos on heikko luonne, niin varsinkin silloin ulkopuolinen apu on tarpeen, koska muuten ei ehkä pysty säännölliseen harjoitteluun. Toisaalta se on loppupeleissä ihmisestä itsestään kiinni, että pystyy tekemään elämänmuutoksen. PT antaa vinkkejä ja tärkeää tukea niin fyysisesti kuin henkisesti, mutta kukaan ei voi muuttaa ihmistä, jos halu muutokseen ei lähde ihmisestä itsestään.

Jarkko on rauhallinen, empaattinen ja intuitiivinen ohjaaja, joka ei pelkää ottaa vaikeitakaan asioita puheeksi. Hänelle on myös helppo uskoutua. Se, että myös ravitsemusasiat käsiteltiin treenien lisäksi, oli hyödyllistä.

Tiina

“Enemmän olen saanut kuin uskalsin toivoa vajaat kaksi vuotta sitten”

Asiakaspalaute sinulle Jarkko (25.10.2013)

Tausta
Vuosikausien polvi-, selkä – ja paino-ongelmien jälkeen lopullinen päätös avun hakemisesta personal trainerilta kypsyi 54-vuotiaana polvileikkauksesta toipuessani syksyllä 2011. Olin harrastanut monipuolista liikuntaa koko elämäni, mutta oli aika pyytää ammattilaista auttamaan. Aloin etsiä personal traineria, jolla olisi sopiva koulutus, ymmärtäisi tuki- ja liikuntaelimistöni ongelmia eikä olisi ainoastaan tavalliseen kuntosaliharjoitteluun keskittynyt. Soitto- ja keskustelukierroksen jälkeen olit ensimmäinen personal trainer, jonka tapasin. Muistan ensitapaamisen ja ensivaikutelmani: olit mukavan tuntuinen, aidosti sait minut vakuuttumaan, että pystyt auttamaan molemmissa ongelmissani lihasten tunto-ongelmista huolimatta, olit innostava, ja pisteenä i:n päällä oli loistava tahdikkuus, miten kyselit suklaan syönnistäni ja painoin pääni alas häpeillessäni kysymystä miten paljon suklaata kuluu.

Jotenkin jo ensimmäisessä tapaamisessa tuntui, että olemme samalla aaltopituudella. Sovimme ensimmäisen aloituskerran seuraavalle viikolle. Alkujaan ajatukseni oli vähintään 3 – 6 kk harjoittelu yhdessä. Alkuperäinen tavoitteeni oli kuntoutua ja palata tenniskentille polvileikkauksen jälkeen mahdollisimman nopeasti ja toinen tärkeä tavoite oli saada painoa laskemaan sen verran kuin se olisi mahdollista. Mielestäni olin syönyt aina terveellisesti ja kohtuullisesti, toki joskus sortuen suklaan ylenmääräiseen syöntiin, mutta kalorien vähentäminen ja rasvan välttäminen ei auttanut homealkuisiin paino-ongelmiin eikä runsas liikkuminenkaan edes silloin kun en kahteen vuoteen syönyt yhtään karkkia tai suklaata. Kohtalo päätti toisin. Tavoitteet muuttuivat jo seuraavana päivänä, kun satutin alaselkäni. Toipuminen edes jonkinmoiseen liikuntakuntoon kesti neljä viikkoa. Jouduin perumaan tapaamisemme, mutta puhelimessa käydyt kannustavat keskustelut vahvistivat käsitystäni, että olin tehnyt oikean valinnan, vaikka en silloin vielä tuntenut sinua emmekä olleet käyneet kuntosalilla yhdessä.

Ensimmäinen tapaamiskerta jännitti hieman. Kun tajusin, että lihaskuntoni oli kadonnut jokseenkin kokonaan, oli se täydellinen järkytys minulle, mutta löysit oikeat lohduttavat sanat. Uudeksi tavoitteeksi asetettiin lihaskunnon ja lihasmassan saaminen jalkoihin ja yläselän säteilykivuista eroon pääseminen sekä polvien toiminnan parantaminen, kun en edes kyykkyyn päässyt. Painonpudotus aloitettiin ruokavalion tarkistuksella. Siitä se alkoi.

Yleiset tuntemukset
Mielestäni yhteistyömme toimii erinomaisesti. Olet erittäin ammattitaitoinen, sinulla on monipuolinen erikoisosaaminen ja koulutus, olet innostava ja tunnollinen sekä karismaattinen personal trainer. Ymmärrät niin kehoni ongelmat, kuntoutustarpeeni, kuin arkeeni ja työhöni liittyvät asiat sekä ongelmani. Olet myös tukenut minua tarvittaessa. Tunnen oloni turvalliseksi kanssasi kuntosalilla. Lihasten tunnottomuus ei haittaa, koska laatimasi ohjelmat vastaavat kykyjäni ja pystyn suoriutumaan niistä, ja kanssasi haastavatkin
harjoitukset sujuvat turvallisesti ja tehokkaasti. Tuntimme jälkeen tuntuu aina hyvältä. Tarvittaessa olet helposti tavoitettavissa ja vastaat kysymyksiini, kuuntelet ja neuvot.

Keskusteluunkin sinulta löytyy aikaa, halusit tai et, ja on mukava vähän tutustua sinuun, kun tehdään yhteistyötä pitkään. Laatimasi kuntosaliohjelmat ja kotiharjoitukset ovat osoittautuneet erittäin hyviksi. Yhteiset tapaamiset kuntosalilla ovat tehokkaita, vaihtelevia ja mukavia. Itse olen yrittänyt parhaani mukaan noudattaa ohjeitasi.

Olen 30 vuoden aikana työskennellyt noin kymmenen hyvän ja erittäin hyvän tennisvalmentajan kanssa, ja sen perusteella voin todeta, että olet taatusti parhaimpia alallasi vaikka muista personal trainereistä minulla ei olekaan kokemusta. En vaihtaisi sinua toiseen mistään hinnasta. Toivottavasti yhteistyömme ja edistyminen jatkuu edelleen pitkään, olen todella tyytyväinen ja kiitollinen. Vihdoin joku ymmärtää ja auttaa tuki- ja liikuntaelimieni ongelmien kanssa, kun edes lääkärit eivät siihen ole pystyneet vuosien varrella. OMT-terapeutiltani olen apua saanut. Voin kaikilta osilta lämpimästi suositella sinua kenelle tahansa.

Tulokset
Yhteiset treenit, tekemäsi kuntosaliohjelma ja kotiharjoitukset ovat osoittautuneet tehokkaiksi ja mielekkäiksi. Ensimmäisen puolen vuoden aikana saatiin jalkoihin ja ylävartaloon lihasvoimaa, pääsin yläselän kivuista eroon, ryhtiäni saatiin parannettua ja pääsin takaisin tenniskentälle muutamaksi kerraksi, tosin en vielä juoksukykyisenä, mikä olikin oletettavaa. Uusi suunnittelemasi ruoka-aineallergiat huomioiva ruokavalio, jossa oli enemmän proteiinia, ja syömisen päivittäinen rytmittäminen vaati hieman totuttelua, mutta tuotti ilokseni tulosta, syksyyn 2012 mennessä oli 8 kg pudonnut. Toisen polven ongelmat alkoivat vuoden 2012 kesän alussa, mutta tähystys jouduttiin siirtämään syksyyn.

Toipuminen kesti edellistä kertaa kauemmin ja toi tauon harjoitteluun. Painokin ehti nousta pari kiloa. Polvi toipui hienosti, mutta uusi todellinen järkytys oli, etten pystynyt kävelemään normaalisti edes muutamaa sataa metriä ilman kipuja raajoissa saati askeltamaan portaita alas. Harjoittelua uusittiin vastaamaan näitä haasteita. Vuoden lopussa aiheutit minulle todellisen säikähdyksen, vaikka hyvin varovaisesti yrititkin kertoa, että yhteistyö oli katkolla loppuvuodesta. Onneksi asiat järjestyivät, sillä avun tarpeeni oli suurempi
kuin alun perin aloittaessani. Missään nimessä en olisi halunnut luopua treeneistämme. Kesään 2013 mennessä voimaa saatiin taas jalkoihin ja muualle kehoon, edistyksen myötä painojakin voitiin hieman lisätä. Kävely sujui hieman paremmin, mutta edelleen haastetta riittää yllin kyllin. Heijastekivut ovat vähentyneet, ja siirtyneet alemmaksi raajoihin. Välillä on tuntunut, että edistyminen on tuskallisen hidasta kehostani johtuen, mutta onneksi olet pitänyt minut realistisena ja palauttanut maan pinnalle.

Tuloksia ei synny käden käänteessä. Olet osannut erittäin hyvin tulkita niin lääkärieni kuin OMT-terapeuttini ohjeet. Venyttelyohjeet toimivat. Uusi ruokavalion tarkkailusysteemi ja antamasi ohjeet olivat jättipotti. En ikinä olisi uskonut, että saisin painoani laskemaan tasaisesti pitkällä aikavälillä, saati tällaisia kilomääriä: reilussa puolessa vuodessa 16 kg
ja kaiken kaikkiaan 22 kg kesään 2013 mennessä. Tästä olen todella riemuissani. Vielä on matkaa jäljellä, tällä hetkellä hieman tökkii, kuitenkin ainoastaan omista valinnoista johtuen.

Olet antanut minun taapertaa reilun kuukauden omin päin, mutta nyt annoit neuvoja, kun tilanne oli hieman hallitsematon ja paino alkoi nousta. Oikeat neuvosi ovat tuottaneet heti tulosta. Haaveissa vielä siintää, jos jonakin päivänä pystyisi juoksemaan tenniskentällä. Ehkä vielä joskus päästäisiin siihen vaiheeseen, mikä oli alkuperäinen tavoite eli treenaamaan kilpatennistä varten, tai sitten ei…, olen pikku hiljaa joutunut hyväksymään tosiasiat.

Miten näen sinut ohjaajana
Olet mielestäni erittäin ammattitaitoinen, monipuolinen, energinen, sitoutunut, luotettava sekä keskittyneen läsnä oleva. Teet kovasti teet töitä, mikä on sinulle luonteenomaista. Luonteeltasi olet mukava, hyväntuulinen, rauhallinen, kärsivällinen, kanssasi on helppo keskustella ja olet sopivan vaativa sekä kannustava tarvittaessa. Vaikutelma, jonka sinusta olen saanut, on että elät suurin piirtein niin kuin opetat eli syönet terveellisesti ja harrastat itse liikuntaa. Yhteistyö on mielestäni sujunut erittäin hyvin. Tulet aina yhteiseen treeniimme valmistautuneena, muistat mitä harjoituksia minun pitäisi tehdä, vaihtelet sopivasti harjoituksia eri kerroilla ja keskityt täysin treenattavaasi ja saat minutkin keskittymään ja
unohtamaan ympärillä olevat ihmiset.

Kyselet viikon kuulumiset ja tuntemukset kuunnellen tarkasti, annat palautetta ja ohjeita tarvittaessa ja perustelet kaikki asiat hyvin, mikä on mukavaa. En ehkä ole tyypillinen asiakas, toivottavasti sopivan haasteellinen, mutta aina tunnut löytävän oikeat harjoitusliikkeet tarkoituksenmukaisin vastuksin liikuntaongelmiini. Silloinkin kun jotain en ole pystynyt jotain liikettä tekemään, tarjoat heti tilalle aina toista tai useampaa suoritusmuotoa tietyn lihasryhmän treenaamiseen eli hallitset alasi. Näytät liikkeet itse hyvin, jolloin ainakin minun on helppo hahmottaa ne ja tehdä perässä. Tarvittaessa korjaat virheliikkeet ja täsmennät mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Vaikka en itse juuri pysty kertomaan tuntemuksiani lihasten
tunnottomuudesta johtuen, kommunikointi sujuu mielestäni erittäin hyvin.

Olet sopivan tiukka tai kannustava tarvittaessa, esim. silloin kun jokin liike hieman epäilyttää tai pelottaa (hypyt). Laatimasi treeniohjelmat ovat olleet monipuoliset ja tasapainoiset, ne on käyty hyvin läpi ennen kuin olen aloittanut yksin treenaamisen.

Olet suunnitellut harjoitukset hyvin. Yksinään suoritettavia harjoituksia niin kotona, työpaikalla että kuntosalilla on sopiva määrä ja ne toimivat hyvin edistäen kuntoani lähemmäksi tavoitteita. Painonhallinnan ohjaaminen on täysin yllättänyt minut. Neuvosi ovat olleet kullan arvoisia. Kipeästi vuosikausia tarvitsemaani apua olen vihdoin saanut sinulta. En olisi ikinä uskonut saavani näin paljon painoa pois. En voisi olla kiitollisempi. Olet myös suhtautunut erittäin järkevästi pieniin paheisiini, joihin onneksi vain muutaman kerran olen tainnut lipsua, emmehän ole täydellisiä. Hieman on ehkä sinulla ollut vaikeuksia ymmärtää naisten kertakaikkista himoa suklaaseen, mutta hyviä vinkkejä olet antanut ja hellää palautetta, vaikka ehkä minun kohdalla toruminen taitaisi auttaa paremmin. Toki itsestä kaiken täytyy lähteä ja oppia syömään ja herkuttelemaan oikein.

Lämmin kiitos sinulle kaikesta, ansaitset sen. Enemmän olen saanut kuin uskalsin toivoa vajaat kaksi vuotta sitten.
– Heidi

“Olen viihtynyt hyvin hänen ohjauksessaan”

Jarkko Haverinen on ollut ja on taitava, ymmärtäväinen ja tarpeeksi vaativa personal trainer.
Olen viihtynyt hyvin hänen ohjauksessaan.
Sulamit Reenpää, ikä 75 v.

“Parempaa PT:tä on vaikea löytää”

Jarkon avulla olen vihdoinkin, monen vuoden ja yritysten jälkeen pystynyt pudottamaan painoa pysyvästi, oppinut arvostamaan hyvää ja terveellistä ravintoa ja nauttimaan liikunnasta.
Jarkolla on oman sanomansa mukaan lehmän hermot :), ja se todellakin auttaa kun välillä tuntuu, ettei lihaskunto kehity treeneistä huolimatta ja motivaatio hiipuu. Jarkon treenien jälkeen usko palautuu ja jaksaa taas motivoitua.

Parempaa PT:tä on vaikea löytää

– Nainen

“Näen hänet enemmänkin ystävänä”

Kokonaisuudessaan ohjaus oli enemmän kuin mitä alun perin odotin. Luulin, että joku iso äijä huutaa korvan vieressä kun käyn salilla, mutta todellisuudessa ohjaus oli paljon enemmän.
Päällimmäisenä mieleen jäi se, miten vähän tiesin itsestäni ennen ohjausta. Opin näkemään omat rajani ja kykyni uudessa valossa ja pystyin kohdistamaan energiani olennaisiin asioihin, esimerkiksi ravintoon ja lepoon.

Tulokset olivat yllättäviä; henkinen ja fyysinen hyvinvointini parani ja samalla etenin kohti tavoitettani, joka oli kerätä massaa. Hienoja hetkiä on kuulla lähipiiristä: ”oletpas kasvanut!”
On vaikea mieltää Jarkkoa ohjaajana. Näen hänet enemmänkin ystävänä, jolle pystyin kertomaan mietteitäni ja tuntemuksiani, ja hän kuunteli ja kertoi oman mielipiteensä tai näkökulmansa. Ohjauskertojen aikana saatoimme jutella niitä näitä, jos ohjaus sen salli. Mutta kun tuli aika treenata, niin ei ollut aika turista, vaan silloin tehtiin. Lähes jokaisella kerralla pystyin puristamaan itsestäni enemmän kuin viimeksi ja opin hallitsemaan kehoani aivan eri tavalla kuin ennen.

– Eetu 17v

“Sinusta huokuu luotettavuus”

Ensinnäkin täytyy mainita asiat jotka muistan ensimmäisestä hetkestä; kädenpuristus, katsot suoraan silmiin ja sinusta huokuu luotettavuus. Viimeinen ihan syystäkin, se on ammattitaitoa.

Pienillä painalluksilla tunnistat pienimmänkin lihaksen tai kohdan jossa sen pitäisi olla = tiedät miten asiaan saadaan muutos. Jos joku liike ei ota onnistuakseen, tiedät toisen, kolmannen tai vaikka neljännen liikkeen joka ajaa saman asian. Näet sanomattakin kun asiakas ei enää jaksa tehdä toistoa. Olet kokoajan tilanteen päällä. Kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen toinen ammattisi täydentää ja tukee PT-työtäsi täydellisesti.

Vastaat kysymyksiin vahva tietotaito äänestä paistaen. Kerrot asiat rauhallisesti ja selkeästi. Osaat kysyä oikeat kysymykset. Kanssasi on turvallista treenata, asiakas todella tietää olevansa hyvissä käsissä.

Kaiken lisäksi kanssasi/ sinä vierellä on hauska treenata, en muista kertaa jolloin olisin toivonut että treenit loppuisivat jo, päinvastoin. Aloin nähdä tuloksia nopeasti ja tiedän että kun jatkan samaan malliin, tulen saavuttamaan omat tavoitteeni. Kuinka hienoa on näyttää treenarille että on onnistunut siinä mitä lähdettiin yhdessä tavoittelemaan!

Vielä n. 8 kk jälkeenkin yllätät minut kaikella tiedolla joka sinulla on. Tiedän että kun oma keho muuttuu treenin ja ruokavalion myötä, sinulta löytyy avaimet auttamaan myös silloin. Olet mukana jokaisessa vaiheessa.
Parasta tässä on se ettei minun tarvitse etsiä itselleni toista PT:tä. Olen löytänyt itselleni sopivimman.
Ne on ne pienet päätökset joilla on suurin vaikutus meidän tulevaisuuteen.
– Camilla 35v.

“Muistaminen oli kannustavaa”

Palautetta PT-ohjauksistasi.

-Yhteisen ajan sopiminen aikatauluusi onnistui aina.
-Pidit hyvin yhteyttä,-viesteillä ja soitoilla.=muistaminen oli kannustavaa.
-Teit itsekin usein samat harjoitukset/liikkeet,-et vain seissyt vieressä, vaan ohjasit omalla esimerkillä -muutenkin kun siinä tilanteessa tuntee itsensä helposti isoksi, ja kömpelöksi…
-Sinulla oli aina tarjottavana vaihtoehtoinen liike jos joku ei ottanut onnistuakseen.
-Kanssasi oli helppo keskustella,- haluan kiittää sinua myös ymmärtäväisyydestä, (omiini henk.koht asioihin liittyen) (,ja siitä,että jotenkin tunsin että olit/olet kuin huolehtiva isoveli).

Tässä muutama mitkä tuli heti mieleen..

Tuloksia vaihtelevalla menestyksellä-nyt paino laskusuhdanteessa,jo sellaset 8 vkoa/4kg..
(mentävä polvi, ja vatsaongelmien mukaisesti…)
Eli “etiäpäin mennään, sano mummo lumessa”…

Olet hyvä PT!!
Muista ajella varovasti!
Lämpimin syys/talviterveisin
Sari (ikä 44) :0)

“Sinun ansiostasi olen koukussa kuntosaliin ja oman kehon kunnossapitoon”

Sinun ansiostasi olen koukussa kuntosaliin ja oman kehon kunnossapitoon, eli ilman sinun hyvää ohjausta ja motivointia en olisi nyt suht hyvässä kunnossa.

Nimenomaan me vanhukset pitää pitää huolta kunnostamme, jotta pärjäämme kun vielä lisää vanhenemme.
Ihanaa syksyn jatkoa,
Marina 65v.

“Kyselit silti vointiani ja olit kiinnostunut miten minulla menee”

Moi Jarkko

Kokemukset sinun PT-ohjauksesta olivat erittäin mukavat ja asiantuntevat. Jaksoit aina uudelleen ja uudelleen selittää liikkeet ja korjasit niitä aina kun siihen oli tarvetta.

Kannustava tyylisi ja huumori olivat avainasemassa, että opetus oli mielekästä.

Sinulta sai myös neuvoja ja apua puhelimen välityksellä. Varsinkin alussa se oli tarpeellista sillä jos muistat voin alussa huonosti ja etova oloni kesti monta viikkoa. Asia kuitenkin korjaantui itsekseen ilman toimenpiteitä. Kyselit silti vointiani usein ja olit kiinnostunut miten minulla menee. Se kannusti ja motivoi minua suuresti.

Neuvosi olivat riittävän kattavat niin kuntoilun kuin ravinnon saralla. Et varmaan olisi voinut tehdä sen enempää asiakkaan eteen.

Maarit 53v.

OTA YHTEYTTÄ

Jarkko Haverinen Oy
Y-tunnus: 2679466-2

jarkko.haverinen@gmail.com
+358 50 540 5294

Jarkko Haverinen Facebookissa Jarkko Haverinen LinkedIn Jarkko Haverinen Instagramissa Jarkko Haverinen YouTubessa

Käy katsomassa uusi Uskomushoitola